A takie tam kiedyś Chanat bardzo potężny walczący z Brodrią. Jak to mawiało ich przysłowie... A tak!:
Nie dolewajcie oliwy do ognia. Lepiej wrzucić tam granat.
A takie tam kiedyś Chanat bardzo potężny walczący z Brodrią. Jak to mawiało ich przysłowie... A tak!:

A no było coś takiego gdzie głównym pomysłodawcą byli właśnie chyba @Peetri Romanaav oraz @Ronon Dex - chociaż pamiętam też że cały projekt lekko mówiąc szlak trafił gdy co bardziej "prawilna" część mikronautów z całą stanowczością zrównała Edelweiss za neonazistami i innymi pochodnymi pod dość może i niefortunnym aczkolwiek trafnym porównaniu technicznego stanu istnienia takich formacji do realnego Waffen SS.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑23 czerwca 2025, 08:23 Czy ja dobrze pamiętam, że temat "legionów" był już poruszany?
![]()
Coś tam się znajdzie, chociaż już mi się kilka rzeczy zaczyna nie podobać. Na papierze wszystko pięknie i ładnie tylko żeby zaraz nie urosła nam jedna armia w drugiej. Jakby ja mam swoją działkę w Edelweiss Flussflottille i ogólnie naszych siłach zbrojnych, mogę się zająć dodatkową jednostką lądową ale nie muszę. Jakby mamy na tyle dużo otwartych wakatów w wojsku do objęcia że znacznie chętniej widziałbym tak chętnie zgłaszające się osoby aby zajęły się już istniejącymi jednostkami niżeli tworzył kolejne które zaraz urosną nam do rozmiarów nwm 1/3 naszych sił zbrojnych.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑23 czerwca 2025, 08:23 A co jeśli za chwilę ktoś powie, że chciałby dodać batalion koribijski? (@Albert Fryderyk de Espada ). To chyba nie przeszkadza prawda, jakby to się miało tak rozrastać?
Przepraszam, ale z tamtym projektem z końca 2022 nie miałem nic wspólnego - nie napisałem tam nawet jednego postu. Cały mój udział w tym wszystkim to tylko to, że wykorzystano mój rysunek munduru.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑23 czerwca 2025, 21:40 A no było coś takiego gdzie głównym pomysłodawcą byli właśnie chyba @Peetri Romanaav oraz @Ronon Dex - chociaż pamiętam też że cały projekt lekko mówiąc szlak trafił gdy co bardziej "prawilna" część mikronautów z całą stanowczością zrównała Edelweiss za neonazistami i innymi pochodnymi pod dość może i niefortunnym aczkolwiek trafnym porównaniu technicznego stanu istnienia takich formacji do realnego Waffen SS.
Obecnie pewnie więcej... bo jeżeli uznamy, że "cudzoziemskie bataliony" mogą liczyć do 800 ludzi to w zależności od ilości chętnych wyjdzie pewnie 2500-4000 tysiące.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑23 czerwca 2025, 21:47 Przyznam, że spodziewałem się, że te Legiony Ochotnicze to w całości z 1000-1500 etatów, a to chyba jeszcze się mieścimy.
Wedle rozkazu, Herr Oberhaupt!Heinz-Werner Grüner pisze: ↑24 czerwca 2025, 08:54 Dobra, no to sobie działajcie. Ja skupię się na czymś innym.![]()
To mogłem coś pogmatwać a pamiętałem że któryś z was się tym zajmował. No ale faktycznie padło tam jak byk już okryte złą sławą Waffen SS. No przyznać trzeba że jakkolwiek nietaktowne porównanie to dość adekwatne patrząc przez pryzmat powstania jednostek innych narodowości w ramach naszych sił zbrojnych.Ronon Dex pisze: ↑24 czerwca 2025, 04:06 Przepraszam, ale z tamtym projektem z końca 2022 nie miałem nic wspólnego - nie napisałem tam nawet jednego postu. Cały mój udział w tym wszystkim to tylko to, że wykorzystano mój rysunek munduru.