Pamiętaj, że jesteśmy w mikronacjach i to do tego powinno się odnosić...Jürgen Voller pisze: ↑03 lipca 2025, 13:53 Wiesz, Heinz!
Nazwa Ostbataillon jest nie bez powodu, bo jest bardzo pojemna i to może być i Azja i fikcyjny odpowiednik Afganistanu i Iranu![]()
Werbunek w toku, ogólnie)
Formacje cudzoziemskie [temat roboczy]
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Formacje cudzoziemskie [temat roboczy]
- Jürgen Voller • Stempel
- Prinz von Persien
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Wiesz, @Heinz-Werner Grüner rozumiem jako Mensch, ale też grupa docelowa dla mojego batalionu może pewnych rzeczy nie zrozumieć
Inna sprawa, że pewna osoba pochodzenia mandżurskiego nawet wyraziła pozytywną opinię o jednym z mundurów @Ronon Dex opartych na Kuomintangu
Inna sprawa, że pewna osoba pochodzenia mandżurskiego nawet wyraziła pozytywną opinię o jednym z mundurów @Ronon Dex opartych na Kuomintangu
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Niech tam nie piszą w ciemno tylko wpadają. Szybki kurs polskiego i bedą Edlami z krwi i kości.Jürgen Voller pisze: ↑04 lipca 2025, 14:03 Wiesz, @Heinz-Werner Grüner rozumiem jako Mensch, ale też grupa docelowa dla mojego batalionu może pewnych rzeczy nie zrozumieć![]()
![]()
Inna sprawa, że pewna osoba pochodzenia mandżurskiego nawet wyraziła pozytywną opinię o jednym z mundurów @Ronon Dex opartych na Kuomintangu![]()
- Prinz von Persien
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Pożyjemy zobaczymy
Namawiam jak mogę
P.S Bardzo ciekawe nawet artykuły wyłowiłem dzisiaj.
https://www.iranintl.com/en/202507039233
Ten pierwszy dość niepokojący, że amerykański wysłannik się spotka z reżimowym w Oslo, żeby pogadać o programie atomowym ajatollachów...
https://www.iranintl.com/en/202507022275
Nawet interesujący artykuł, że reżim pręży muskuły, ale ponosi jedną porażkę za drugą (np. upadek Assada, wspieranego przez ajatollachów przez lata spowodował, że stracili tam mnóstwo wcześniej utopionych w Syrii pieniądzy).
Facet dostał wyrok śmierci, ale planował między innymi zabić ajatollacha Chamenei, więc coś się zaczyna ruszać w temacie!
https://www.iranintl.com/en/202507036976
Oczywiście, reżim stara się dla własnego bezpieczeństwa znowu przykręcić śrubę w ramach masowych czystek i represji...
https://www.iranintl.com/en/202506309216
Namawiam jak mogę
P.S Bardzo ciekawe nawet artykuły wyłowiłem dzisiaj.
https://www.iranintl.com/en/202507039233
Ten pierwszy dość niepokojący, że amerykański wysłannik się spotka z reżimowym w Oslo, żeby pogadać o programie atomowym ajatollachów...
https://www.iranintl.com/en/202507022275
Nawet interesujący artykuł, że reżim pręży muskuły, ale ponosi jedną porażkę za drugą (np. upadek Assada, wspieranego przez ajatollachów przez lata spowodował, że stracili tam mnóstwo wcześniej utopionych w Syrii pieniądzy).
Facet dostał wyrok śmierci, ale planował między innymi zabić ajatollacha Chamenei, więc coś się zaczyna ruszać w temacie!
https://www.iranintl.com/en/202507036976
Oczywiście, reżim stara się dla własnego bezpieczeństwa znowu przykręcić śrubę w ramach masowych czystek i represji...
https://www.iranintl.com/en/202506309216
- Prinz von Persien
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
@Heinz-Werner Grüner Wrzuciłem informację o Edelweiss na forum Druga Wojna Światowa (takie niebieskie, nie sposób nie znaleźć w internecie, bo jest bardzo charakterystyczne!).
Jest ruch pod postem, choć nie wszyscy rozumieją czym są mikronacje i ktoś nawet zasugerował połączenie mojego wątku z innym już istniejącym, ale... Dotyczącym planowanego wsparcia Brytyjczyków dla premiera Mikołajczyka po jego powrocie do kraju
Ktoś inny coś kojarzył, ale wrzucił link do Wielkiej Rzeczpospolitej (WRP), w której się kiedyś udzielał (nie pytajcie mnie po co!)
O WRP słyszałem kiedyś, ale nigdy nie odwiedzałem.
Jest ruch pod postem, choć nie wszyscy rozumieją czym są mikronacje i ktoś nawet zasugerował połączenie mojego wątku z innym już istniejącym, ale... Dotyczącym planowanego wsparcia Brytyjczyków dla premiera Mikołajczyka po jego powrocie do kraju
Ktoś inny coś kojarzył, ale wrzucił link do Wielkiej Rzeczpospolitej (WRP), w której się kiedyś udzielał (nie pytajcie mnie po co!)
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No to Twoją rolą jest pięknie wytłumaczyć i reprezentować nie tylko edelweisski naród, ale i kazdego mikronautę.Jürgen Voller pisze: ↑06 lipca 2025, 17:49 @Heinz-Werner Grüner Wrzuciłem informację o Edelweiss na forum Druga Wojna Światowa (takie niebieskie, nie sposób nie znaleźć w internecie, bo jest bardzo charakterystyczne!).
Jest ruch pod postem, choć nie wszyscy rozumieją czym są mikronacje i ktoś nawet zasugerował połączenie mojego wątku z innym już istniejącym, ale... Dotyczącym planowanego wsparcia Brytyjczyków dla premiera Mikołajczyka po jego powrocie do kraju![]()
Ktoś inny coś kojarzył, ale wrzucił link do Wielkiej Rzeczpospolitej (WRP), w której się kiedyś udzielał (nie pytajcie mnie po co!)![]()
Nie liczę, że ktoś przybędzie, ale wolę się mile zaskoczyć.
Pewnie, że nie wszyscy rozumieją... pewnie większość nie rozumie, bo po prostu tego nie wyjaśniłeś. Założyłeś, że ta nasza zabawa jest jakoś szerzej znana, a nie jest bo jest raczej niszowe.Jürgen Voller pisze: ↑06 lipca 2025, 17:49 @Heinz-Werner Grüner Wrzuciłem informację o Edelweiss na forum Druga Wojna Światowa (takie niebieskie, nie sposób nie znaleźć w internecie, bo jest bardzo charakterystyczne!).
Jest ruch pod postem, choć nie wszyscy rozumieją czym są mikronacje...
W sumie to się ciesz, że Forum DWS przez ostatnie lata trochę poluzowało zasady, bo niegdyś było bardzo rygorystyczne jeżeli chodzi o takie "wrzutki". Poszło by "do piachu" od razu. Uwierz mi... Wice-admistrator tamtego forum Tobie to mówi (pisze) - choć w sumie nie wiem czemu mnie jeszcze z tej funkcji tam nie wywalili za słabą od paru lat aktywność, pewnie przez grzeczność...
Nie wiem czy tam znajdziesz chętnych... tam się do pewnych spraw podchodzi bardzo poważnie. Owszem mieliśmy tam kilka "dyskusji alternatywnych" np. taką o broni i strukturach niskich szczebli piechoty. W tej to do 18 strony (czyli w 2007) byłem nawet bardzo aktywny i w zasadzie nawet chwilami "ciągnąłem temat". Jednak to było oparte na bardzo ścisłych historycznych uwarunkowaniach, dopuszczalne było tylko zmienianie tego co mogło być w tamtych realiach rozwiązane inaczej, ale nawet kwestie ekonomiczne musiały być zachowane.
W mikro można sobie fantazjować do woli... czyli nie ma tych realiów historycznych, politycznych, ekonomicznych i innych - to "nieco" inny rodzaj zabawy.
- Prinz von Persien
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
@Heinz-Werner Grüner Możliwości są
Pożyjemy, zobaczymy
@Ronon Dex Cieszę się
Ogólnie, to na DWS i historycy.org zaczęły się dziać dziwne rzeczy, a poziom widocznie spadł, ale to przez nowe osoby
Jeden gość był po białym wężu na bank, jak pisał o XII stuleciu p.n.e i "podboju" Kanaanu przez Izraelitów, próbując za wszelką cenę przepchnąć zgodność biblijnej narracji z historią starożytną
Żadne argumenty do niego nie trafiały!
btw Ostatnio ciekawi mnie armia frankistowskiej Hiszpanii od 1937 do lat pięćdziesiątych ubiegłego wieku gdzieś
To samo z armią portugalską czasów Estado Nova pod rządami Salazara 
Pożyjemy, zobaczymy
@Ronon Dex Cieszę się
Żadne argumenty do niego nie trafiały!
btw Ostatnio ciekawi mnie armia frankistowskiej Hiszpanii od 1937 do lat pięćdziesiątych ubiegłego wieku gdzieś
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jak wygląda dalsze planowanie Legionów? Wybaczcie, ale nadrabiam zaległości i nie wiem co się zadziało.
- Prinz von Persien
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL