Książę Persji nadaje!

Edelweissische Nationale Stiftung to edelweisska fundacja na rzecz nauki, kultury, sztuki i historii... Już sama nazwa brzmi na tyle poważnie, że każdy kto przekroczy jej progi powinien sobie zdawać sprawę, że o błahych sprawach tutaj się nie rozmawia. Nie bądź jednak sceptycznie nastawiony, naukowcy, artyści i inne osoby pracujące w fundacji to bardzo sympatyczni ludzie i skorzy do pomocy.

Wcześniej fundacja znana pod nazwą Edelweissische Wissenschaftsstiftung (do 14 czerwca'22)
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Książę Persji nadaje!

Post autor: Jürgen Voller »

Donald Trump zaczyna się rzucać na X do szyickiego premiera Al-Malikiego z Iraku, ale dla mnie spoko, bo Bagdad jest rządzony przez polityków trzęsących się aktualnie ze strachu i są mocno powiązani z reżimem ajatollachów w Teheranie :D ;)

Mam nadzieję, że flota i lotnictwo zgromadzone w Zatoce Perskiej wejdzie do akcji i że ajatollach dostanie bombowy prezent w swoim bunkrze XD

Zjednoczone Emiraty Arabskie nie chcą udostępnić swojej przestrzeni powietrznej Amerykanom i sojusznikom, ale mnie to nie dziwi, bo od lat zdradzieccy Arabowie czerpią korzyści, w tym finansowe z surowców eksportowanych przez reżim teherański... Oprócz ZEA są to jeszcze takie fajne kraje jak Rosja Putina, Chińska Republika Ludowa, Turcja Erdogana, w sumie też "kochany" Pakistan. Ostatnio Niemcy mnie wkurzyli, bo w trybie natychmiastowym wydali obywatelstwo pewnemu reżimowemu szczurowi uciekającemu z tonącego okrętu ajatollachów... :( Ursula ostatnio dogaduje umowę handlową UE z Indiami, i Bharat zniósł cła na samochody importowane z Europy. Jak reżim padnie, to będzie piękny handel ropą irańską do Indii XDDD My jako Polacy też skorzystamy, bo nasz przemysł produkuje dużo części do tych niemieckich samochodów, o czym wielu zapomina.
Załączniki
20260128_095523.jpg
20260128_095523.jpg (379.15 KiB) Przejrzano 432 razy
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Kolejnym krajem odmawiającym udostępnienia swojej przestrzeni powietrznej Amerykanom jest Arabia Saudyjska pod rządami Muhammada bin Zalmana...

A tymczasem, dzieją się tam takie rzeczy...

#Reyhaneh_Yousefi, 28-letnia aktorka teatralna, zginęła w piątek wieczorem, 9 stycznia, w dzielnicy Naziabad w Teheranie, postrzelona przez agentów bezpieczeństwa Republiki Islamskiej. Według źródeł bliskich rodzinie, po incydencie siły bezpieczeństwa użyły nacisków i gróźb, aby zmusić rodzinę do potajemnego pochowania ciała i podania przyczyny śmierci jako „wypadek samochodowy”...
Załączniki
20260128_235226.jpg
20260128_235226.jpg (202.39 KiB) Przejrzano 415 razy
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Dziś słyszałem, że "u-es-ańczycy" wysłali już dziesiąty lotniskowiec w okolice Iranu. Straszak czy wjadą na grubo? Jak sądzicie?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Odpowiadam z lekkim poślizgiem, ale sądzę, że wjadą :D ;) :lol:

Kolejny, już drugi lotniskowiec USS Gerald Ford płynie, a koło Omanu jest od dłuższego czasu lotniskowiec USS Abraham Lincoln :karo

Ogólnie, POTUS traktuje politykę i dyplomację jak negocjacje biznesowe i może się zniechęcić do bezcelowych rozmów z reżimem ajatollachów (nie chcą zaprzestać wzbogacania uranu i ściągają najemników z Iraku do tłumienia protestów).

Wyłapywanie opozycjonistów trwa w najlepsze, tak jak egzekucje tychże...

Geschichte dzieje się na Unsere Augen, herr Oberhaupt!

Oczywiście, zbyt wiele czarownic miesza w tym kotle i ostatecznie może być różnie...

Turcja tego tyrana, Erdogana, stara się pośredniczyć w rozmowach, choć ostatecznie doszło do nich w Omanie, a nie w Stambule... O wsparciu Kataru nie wspomnę, czy nawet Arabii Saudyjskiej, bo jednak czerpią korzyści ze słabości sąsiada... Jedno jest pewne, moja Iranka ma teraz mnóstwo stresu i nikt nie wie, co się wydarzy i czy Zahak w końcu skończy marnie (opętany przez demony mityczny władca Iranu i tyran, któremu z ramion wyrastały dwa jadowite węże na znak związku z siłami ciemności)... W Wenezueli wszystko poszło nie tak jak trzeba i zwyczajnie reżim w Caracas istnieje nadal, grożąc takiej pani Machado, że jak wróci do kraju, to będzie mieć proces o nawoływanie do obcej interwencji...

P.S Dyplomacja reżimowa ajatollachów się popisała, bo zaprosiła w Tbilisi reżimowych przedstawicieli Gruzińskiego Marzenia na obchody 410 rocznicy "przybycia" Gruzinów do Iranu! :lol: ;) :karo
To była wtedy strefa wojny między Ottomanani i Safawidami, więc Persowie zastosowali masowe deportacje Gruzinów i Ormian, żeby nie mieć problemów na tyłach...
P S 2 Szachinszach spotkał się z Panem Prezydentem Ukrainy podczas Konferencji Bezpieczeństwa w Monachium :))
P.S 3 Według monachijskiej Polizei, 250000 Iranem i Irańczyków zebrało się na wiecu poparcia dla Szachanszacha Rezy II Pahlaviego (były również bardzo spokojne demonstracje poparcia tegoż w Toronto i Los Angeles, jeśli dobrze pamiętam).

Niezła różnica pomiędzy protestującymi Irańczykami, a palestyńskim kultem śmierci ;)
Załączniki
Screenshot_2026-02-15-14-31-23-209_com.instagram.android.jpg
Screenshot_2026-02-15-14-31-23-209_com.instagram.android.jpg (802.05 KiB) Przejrzano 318 razy
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Uderz w stół ajatollachów, a talibańskie nożyce się odezwą! :lol:

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/talibo ... ow/mskvr6p

Wygląda na to, że jedni i drudzy zaczynają mieć pełne gacie ze strachu przed POTUSem (i słusznie!) :karo :karo :karo
Ajatollachowie nawet obiecują Trumpowi, że całkowicie nie zrezygnują ze wzbogacania uranu, ale mogą znacznie zwolnić z pracami XD
Oby się nie dał nabrać na ich puste obietnice! Denerwuje mnie to "Wejdą", "Nie wejdą"!?!?
Chińczycy i Ruskie ćwiczą w Cieśninie Ormuz i w północnej części Oceanu Indyjskiego swoje floty we wspólnych ćwiczeniach, ale na demonstracji się pewnie skończy (chyba, że chcą III wś na Pacyfiku!).
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Koniecznie ten utwór przed przeczytaniem XD

https://youtu.be/PtJ6yAGjsIs?si=-uf3rPFl6KmZPOs9

Sojusz meksykańskich karteli narkotykowych z irańskim reżimem islamskim stanowi bezpośrednie zagrożenie dla Stanów Zjednoczonych i Ameryki Łacińskiej.
Irański Korpus Strażników Rewolucji Islamskiej (IRGC) współpracuje z kartelami latynoamerykańskimi, ułatwiając pranie pieniędzy, przemyt fentanylu i handel ludźmi, zagrażając bezpieczeństwu południowej granicy USA.

Do godnych uwagi przypadków należą:

2011: Siły Quds, należące do IRGC oraz Los Zetas planowały zamach na ambasadora Arabii Saudyjskiej w Waszyngtonie.

Koniec 2024: Siły Quds obrały za cel ambasadora Izraela w Meksyku.

2024–2025: IRGC próbowało zwerbować osoby powiązane z kartelami do ataków na amerykańskich urzędników i irańskich dysydentów na terytorium USA.
Załączniki
20260224_102722.jpg
20260224_102722.jpg (205.37 KiB) Przejrzano 246 razy
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Premier Indii Narendra Modi wyleciał z Izraela do domu po kilkudniowej wizycie u sojuszników, więc zegar wojny zaczął tykać. Mocny sojusz, bo Indie dostały Izraelskie technologie za darmo, w tym słynną Żelazną Kopułę (tyle, że ta jest mało przydatna dla państwa wielkiego, takiego jak Bharat).

Moja najmilejsza dziś się pewnie bawi, bo jutro piątek, czyli tamtejsza niedziela :D ;) :lol:

Moja Mutter o nią ciągle pyta ostatnio!

Jest w tym wszystkim coś z atmosfery tańca na wulkanie i ostatniego spokojnego lata 1914 roku :?:
Załączniki
Screenshot_2026-02-27-01-54-04-204_com.instagram.android.jpg
Screenshot_2026-02-27-01-54-04-204_com.instagram.android.jpg (1.01 MiB) Przejrzano 224 razy
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ciekawa noc, bo mój kontakt z 🇦🇫 miał bezsenną noc dzięki lotnictwu 🇵🇰 Udało mi się z nią skontaktować i zapytać, czy jest bezpieczna :D Rano mi przysłała filmik z pracy działek przeciwlotniczych talibów w novy, walących do celów powietrznych. Szkoda, że nie mogę go wrzucić, @Heinz-Werner Grüner To osoba pracująca w Twojej branży, swoją drogą ;)

Kabul zawsze jest bombardowany, gdy Pakistańczycy walą z powietrza w jednostki pakistańskich talibów, wspieranych przez swoich kumpli, talibów afgańskich.

Oczywiście, największe sukcesy mają w zbieraniu żniwa wśród afgańskich cywilów, choć dobrze wiedzą, gdzie są jednostki talibów na ziemi :shock:

Najlepiej, żeby się Pakistańczycy wzajemnie wykończyli z talibami wszelakiej maści, bo to robota ISI, pakistańskiego wywiadu, że ich talibańskie dziecko w ogóle jest od kilku lat w Kabulu i robi rozpierduchę.
Podzielili ostatnio społeczeństwo afgańskie na klasy, zalegalizowali niewolnictwo (!!!) i bicie żon i dzieci przez mężczyzn, byle domowi oprawcy nie zostawiali śladów, otwartych ran i złamań u kobiet i dzieci... :roll:
Całe szczęście, że już niedługo Iran będzie wolny, a to wiele zmieni w Afganistanie! :) ;)
Załączniki
Screenshot_2026-02-04-15-10-23-895_com.instagram.android.jpg
Screenshot_2026-02-04-15-10-23-895_com.instagram.android.jpg (1.03 MiB) Przejrzano 214 razy
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

https://youtu.be/CIrvSJwwJUE?si=WQUPiJ6cZHZ0aqwj

Wreszcie się zaczęło, @Heinz-Werner Grüner ! ;)

Radość Iranek i Irańczyków wielka! :D

Teherańska kwatera tego Moosh Ali, myszy/szczura Alego, jak nazywają pogardliwie w Iranie ajatollacha Chameneiego oberwała konkretnie z powietrza i miejmy nadzieję, że wreszcie go załatwią w jego bunkrze! :lol:

Iranki tańczą na ulicach z radości, że oprawcy giną dzięki izraelskim i amerykańskim bombom (zginął między innymi reżimowy Roland Freisler, który jako minister sprawiedliwości osobiście podpisał wyroki śmierci na kilkadziesiąt tysięcy schwytanych protestujących, a lista odstrzelonych w polowaniu na powiązanych z reżimem ajatollachów pewnie dopiero się zaczyna!).

Sytuacja jest rozwojowa.

Moja Iranka pewnie ostatni raz pojechała w ten weekend nurkować lub poszła na domówkę, a teraz się ukryje w bezpiecznym miejscu z rodziną. Ma głowę na karku i umie myśleć, więc raczej jestem spokojny o jej bezpieczeństwo.

Niech żyje Szach! :)

Śmierć Chamenei! :))
Załączniki
Screenshot_2026-02-28-12-51-53-617_com.instagram.android.jpg
Screenshot_2026-02-28-12-51-53-617_com.instagram.android.jpg (754.03 KiB) Przejrzano 192 razy
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

https://youtu.be/wYQZHNwIUq8?si=f842OqvqvCScZlo1

Pierwsza ofiara ataków z powietrza i to jaka, bo to sam minister "sprawiedliwości", o którym pisałem powyżej! XD

Na niewinnego nie trafiło!
Załączniki
Screenshot_2026-02-28-10-39-05-061_com.instagram.android.jpg
Screenshot_2026-02-28-10-39-05-061_com.instagram.android.jpg (535.55 KiB) Przejrzano 189 razy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fundacja Narodowa”