ESPAGRÜN Motorsport

W kwietniu 1922 roku we FBUM wydzielono sektor do produkcji automobili cywilnych. Na cześć założyciela fabryki pojazdy odtąd miały być znane jako Ebe. Po nieudanych prototypach za dalszy rozwój marki wzięli się A.F.de Espada i H.W.Grüner. I tak z początkiem roku 1924 zaczęli pracować nad nowym konceptem, by w maju tegoż roku ogłosić starannie rozwijajacy się koncept aut luksusowych i sportowych.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel
Ambasador Księstwa Sarmacji

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: ESPAGRÜN Motorsport

Post autor: Pavel van der Gibson »

Ja uznaję za duży sukces, że raz udało mi się zabrać drugie miejsce Orjonowi :D

Pierwsze co bym zmienił w rajdach to usunięcie wyścigów ze wszystkich dziwnych miejsc, których fora nie tyle wprowadzają coś nowego, co frustrują :roll:
Zastępca Samozwańczego Sekretarza Mikroświatowej Unii Piłkarskiej
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
Prezes VfB 1923 Wolkenbad

Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Albert Fryderyk de Espada pisze: 13 kwietnia 2026, 10:09
daniel von tauer-krak pisze: 11 kwietnia 2026, 09:24
Heinz-Werner Grüner pisze: 10 kwietnia 2026, 08:39 Ja się będę upierał, że przydałaby się "trzecia siła" w RMAW... No, ale ja to sobie mogę chcieć, prawda? ;)
Ooievaar-Vossen RT ?
Ale tutaj raczej ciężko o 3 siłę jak miejsca na 1 podium wyminiają mniędzy sobą Orjon i Espada.

+ Była ekopa ELTu, Była i chyba wciąż jest epoka BCZS, może zaczyna się epoka ESPAGRÜN
Nie jest to wcale jakieś pewne, w tym sezonie faktycznie miałem parcie na to by wygrać więc oczywistym jest że żonglowaliśmy pierwszymi miejscami podium. Teraz będąc już ukontentowany to pewnie zwolnię miejsce. Mógłbym odejść po osiągnięciu największej nagrody w RMAW ale na razie za dobrze się przy tym bawię.

Zawsze znajdzie się nowe wyzwanie.

Pavel van der Gibson pisze: 13 kwietnia 2026, 10:56 Ja uznaję za duży sukces, że raz udało mi się zabrać drugie miejsce Orjonowi :D

Pierwsze co bym zmienił w rajdach to usunięcie wyścigów ze wszystkich dziwnych miejsc, których fora nie tyle wprowadzają coś nowego, co frustrują :roll:

Podaj mi proszę te fora. Każdy tylko ogólnikowo. Konkret.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Pavel van der Gibson »

Heinz-Werner Grüner pisze: 13 kwietnia 2026, 11:28
Pavel van der Gibson pisze: 13 kwietnia 2026, 10:56 Ja uznaję za duży sukces, że raz udało mi się zabrać drugie miejsce Orjonowi :D

Podaj mi proszę te fora. Każdy tylko ogólnikowo. Konkret.
II FN/Muratyka
Zastępca Samozwańczego Sekretarza Mikroświatowej Unii Piłkarskiej
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
Prezes VfB 1923 Wolkenbad

Obrazek
Awatar użytkownika
Ludwig Tomović Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Ludwig Tomović »

Heinz-Werner Grüner pisze: 13 kwietnia 2026, 09:01

Dziwne, że nie zaadoptowaliśmy w innej roli? Szczerze powiedziawszy chyba właśnie wtedy nam się "rozjechało". Po drugie teraz pewnie miałbym wizję na "takiego" mistrza. Wtedy zupełnie inaczej patrzyłem na rozwój RMAW. Nie było czasu, chęci i zdecydowanego działania by "dbać o markę".

A z czystej ciekawości, jakbyś to teraz zrobił?
Może być na priv
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ludwig Tomović pisze: 13 kwietnia 2026, 16:10
Heinz-Werner Grüner pisze: 13 kwietnia 2026, 09:01

Dziwne, że nie zaadoptowaliśmy w innej roli? Szczerze powiedziawszy chyba właśnie wtedy nam się "rozjechało". Po drugie teraz pewnie miałbym wizję na "takiego" mistrza. Wtedy zupełnie inaczej patrzyłem na rozwój RMAW. Nie było czasu, chęci i zdecydowanego działania by "dbać o markę".

A z czystej ciekawości, jakbyś to teraz zrobił?
Może być na priv
Pierwsze co mi przeszło przez myśl to rola eksperta/komentatora. Kwestia czy udało by się to rozegrać nagraniem, opisem czy formą pytanie-odpowiedź...
ObrazekObrazek
Ale "fotki" wyszły w pytkę... :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

No przydałby się nam nasz własny Pan Nad redaktor Mikołaj Sokół.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 13 kwietnia 2026, 21:18 No przydałby się nam nasz własny Pan Nad redaktor Mikołaj Sokół.
Gdybym wiedział, że nikt mi nie będzie przeszkadzał w dniu rajdów to bym się pochylił nad tym, a tak... Za dużo się dzieje.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Heinz-Werner Grüner pisze: 13 kwietnia 2026, 21:25
Albert Fryderyk de Espada pisze: 13 kwietnia 2026, 21:18 No przydałby się nam nasz własny Pan Nad redaktor Mikołaj Sokół.
Gdybym wiedział, że nikt mi nie będzie przeszkadzał w dniu rajdów to bym się pochylił nad tym, a tak... Za dużo się dzieje.

Można by się zawsze pokusić o komentarze po rajdach niżeli w trakcie, zaprosić sobie to raz jedną osobę potem drugą lub trzecią.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 13 kwietnia 2026, 21:29

Można by się zawsze pokusić o komentarze po rajdach niżeli w trakcie, zaprosić sobie to raz jedną osobę potem drugą lub trzecią.
Jak pisałem, jak bardzo chętnie. Problem w tym, że ja po trzech dniach rajdowych nie mam zwyczajnie chęci na omawianie rajdów. :D Mimo wszystko teraz to widzę inaczej... Trzeba to zaplanować.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Heinz-Werner Grüner pisze: 13 kwietnia 2026, 21:34
Albert Fryderyk de Espada pisze: 13 kwietnia 2026, 21:29

Jak pisałem, jak bardzo chętnie. Problem w tym, że ja po trzech dniach rajdowych nie mam zwyczajnie chęci na omawianie rajdów. :D Mimo wszystko teraz to widzę inaczej... Trzeba to zaplanować.
Jak coś zawsze można z innymi pogadać? Albo kogoś poprosić :) sama tak robiłam jak publikowałam gazetę
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
ODPOWIEDZ

Wróć do „EBE - marka automobili luksusowych i sportowych”