Atlas Aeronautic - Edelweiss

Atlas Aeronautic - Edelweiss - Atlas Aeronautic to podfirma Espada Monërskap, koribijskiego koncernu przemysłowego skupionego wokół projektów inżynieryyjnych i przemysłowych na rynek cywilny i wojskowy. Powstała w 1922 roku jest najstarszą działajacą firmą lotniczą w Edelweiss z biurem w Grünerwaldzie.
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Atlas Aeronautic - Edelweiss

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Obrazek
Atlas Aeronautic to podfirma Espada Monërskap, koribijskiego koncernu przemysłowego skupionego wokół konstrukcji statków powietrznych właśnie przez Atlas Aeronautic oraz broni poprzez zakłady Malorian Armaments Manufacture.

Dzięki uprzejmości szanownego gospodarza Oberhaupta @Heinz-Werner Grüner Atlas Aeronautic posiada filię w Grünerwaldzie.
Obrazek
Albert Fryderyk de Espada osobiście inaugurował otwarcie nowego zakładu w Grünerwaldzie, który od teraz będzie zajmował się projektowaniem i produkcją statków powietrznych na rynek cywilny jak i wojskowy Edelweiss.
Firma udowodniła już że stać ja na zostanie numerem jeden na rynku lotniczym między innymi przeprowadzając jeden z pierwszych lotów nad Edelweiss czyli lot MUR002 Atlasa Gladiatora oraz posiadając znaczne zaplecze i doświadczenie techniczne Atlas Aeronautic z Koribi.

Prezes Atlas Aeronautic twierdzi iż firma będzie celować w zapełnienie luki na rynku lotniczym Edelweiss oraz potencjalnym zaopatrywaniu Edelweiss Luftstreitkräfte w samoloty i inne statki powietrzne.

Obecnie Atlas Aeronautic obecnie sprzedaje na rynku takie maszyny jak:

Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2025, 17:32 przez Albert Fryderyk de Espada, łącznie zmieniany 2 razy.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Atlas Aeronautic - Edelweiss

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Herr de Espada, na razie zapytam nieoficjalnie, jaka jest cena za to cacko?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 11 sierpnia 2025, 08:31 Herr de Espada, na razie zapytam nieoficjalnie, jaka jest cena za to cacko?
To jeszcze wyjdzie w praktyce ale pewnie patrząc na ceny pozostałych maszyn zakładałbym coś rzędu nie więcej jak 500Қ. Chyba że trzeba będzie zdywersyfikować ceny naszych produktów aby odpowiadały potrzebom rynku... i naszym.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 12 sierpnia 2025, 00:08
Heinz-Werner Grüner pisze: 11 sierpnia 2025, 08:31 Herr de Espada, na razie zapytam nieoficjalnie, jaka jest cena za to cacko?
To jeszcze wyjdzie w praktyce ale pewnie patrząc na ceny pozostałych maszyn zakładałbym coś rzędu nie więcej jak 500Қ. Chyba że trzeba będzie zdywersyfikować ceny naszych produktów aby odpowiadały potrzebom rynku... i naszym.
Zastanawiam się po prostu czy nie zamówić ze dwóch na użytek Centrali...
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Tak, tak, to dobry pomysł, Herr Oberhaupt. W końcu potrzebujemy służbowych samolotów dla mnie i Ciebie ;D
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 12 sierpnia 2025, 14:39 Tak, tak, to dobry pomysł, Herr Oberhaupt. W końcu potrzebujemy służbowych samolotów dla mnie i Ciebie ;D
Ja mam Constelation, ale czasem mam wrażenie, że nie nadążąm tam uzupełniać trunków z własnych zbiorów, to taniej jest mi zakupić dwa samoloty, dla Szanownej Faktotum i drugi, dla Szefa DD, by nikt mi gumy balonowej nie przyklejał na fotelach. ;)

To co, dwa wystarczą? Czy jeszcze jeden "na części"? :P
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Dwa wystarczą. Zachowajmy trochę budżetu na inne niezbędne wydatki jak jachty i solarium...
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Dwa wystarczą. Zachowajmy trochę budżetu na inne niezbędne wydatki jak jachty i solarium...
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 12 sierpnia 2025, 21:43 Dwa wystarczą. Zachowajmy trochę budżetu na inne niezbędne wydatki jak jachty i solarium...
Jachty.. no tak, bez dostępu do morza będzie ciężko, ale walczymy! Solarium...ok... ale chyba na lata 70-te za wcześnie. Ale walczymy i oczywiście "oszczędzamy". ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jakby Faktotum i Oberhaupt bili grzeczni to może i pod choinkę udałoby się takie sprezentować ale to trzeba się zgłosić do brodacza po zaopiniowanie czy zasługują.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 12 sierpnia 2025, 22:42 Jakby Faktotum i Oberhaupt bili grzeczni to może i pod choinkę udałoby się takie sprezentować ale to trzeba się zgłosić do brodacza po zaopiniowanie czy zasługują.
Oberhaupt za bardz lubi brodacza, by go prosić o prezenty "dla kogoś". Skupię się w tym roku na sobie, nigdy tego nie robiłem... A co najgorsze on dopiero za kwartał wpadnie na pierniki i szklanę mleka!

A tak już wracając do tematu, to ja bym wstępnie dwa zagarnął dla Kotliny Edelweiss. Lepiej mieć niż nie mieć. Kiedy płatność? Jak powstaną, czy już coś nas oskubiecie? ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Atlas Aeronautic”